Vertrouwen op je opvoedingsvaardigheden, hoe doe je dat?

Herken je het gevoel dat je vaak vol twijfel in de opvoeding staat? Dat je jouw grenzen aangeeft maar dat je vooral weerstand voelt. Jouw kinderen dagen je daartoe ook uit. Waarschijnlijk hoor je niet dagelijks dat je een topmoeder bent. Hoe kun je nu trouw blijven aan jezelf en het gevoel hebben dat je je kind goed begeleidt zonder te wankelen en je onzeker te voelen?

Doe ik mijn kind tekort?

Bij voor jou hele gewone dingen kun je akkefietjes en aanvaringen hebben en gaan twijfelen. Gedachten en gevoelens razen op zo’n moment door je heen….. ‘Ben ik niet te streng?’ of ‘Doe ik mijn kind nu te kort?’ zijn gedachten die dan zomaar kunnen voorkomen. Helemaal als kinderen ook nog gaan roepen: ‘Wat doe je mij aan?’ of ‘Iedereen mag dat wel. Wat ben jij ouderwets’. Dat zijn opmerkingen die je erg onzeker maken. Hoe zou het zijn als jij stevig zou staan in het opvoeden van je kinderen? Als dat een groot verlangen van jou is, weet dan dat je er iets voor kunt doen.

Je hebt alles in je om stevig te staan

In de begeleiding, die ik ouders geef, gaan we samen op ontdekkingsreis. We ervaren dat je alles in je hebt om stevig te staan in het opvoeden van je kinderen. Je gaat voelen en ervaren dat je gedachten, je emoties, je overtuigingen, je lichaamssignalen, en je opvoeding met elkaar verbonden zijn. Veel daarvan gaat onbewust. Samen zetten we het onbewuste in het bewuste zodat je met meer kracht en zelfvertrouwen staat voor wie jij bent. Daardoor ga je ook meer staan in de opvoeding naar je kinderen want als jij staat dan staan jouw kinderen ook en ga je elkaar versterken.
Weerstand en aanvaardingen zullen verminderen en er zal meer ruimte komen voor liefde, rust en harmonie.


Wil jij ook trouw blijven aan jezelf, in de opvoeding en je kind begeleiden zonder zelf te wankelen.
In mijn praktijk “de Groene Uilen” is er ruimte om samen kijken naar dat wat daar voor nodig is. Als je hier iets voor voelt kun je me bellen voor een afspraak op telefoonnummer 06 25448059 of een mail sturen naar info@praktijkdegroeneuilen.nl  voor een eerste kennismaking